WhEn SoMeOnE AsK Me...


fuhhh...spoil mood aku betol...aku xpaham la kenape ade lagi manusia jenis nie...common la dunia dah berubah....dah maju beb...tapi kenape la ko dok kat takat tu jer...open mind ko sikit cik kak oi...lau dulu aku boleh diam but now...kini aku bersura...

As Salam...fara saya dah baca blog awak...nampak sangat childish...kan awak dah khawin...dah nak ada anak pun...maaf la teguran ni ikhlas...pada saya blog ni tak membina pun...untuk budak2 ok la kot...lagi 1 kenapa awak suka pakai tudung warna hitam???tak ke nampak lagi tua dari usia...maaf sekadar teguran insan tak seberapa...

tang die comment blog aku tu maybe betol coz blog aku mmg nampak childish pon...tapi aku happy la dengan blog childish aku nie...aku mmg xboleh nak puas kan hati orang lain....as long as hati aku sendiri puas dah memadai la...

tang die tanye kenape aku suke pakai tudung hitam...tu pon masalah ker cik kak oii...





tudung hitam macam nie ke yang anda maksudkan cik kak??





atau yang nie???



ke yang nie???haha...aku pon xtaw yg mane anda maksudkan tapi aku mmg suke pakai tudung hitam coz aku nie jenis malas nak pk...tudung hitam nie kan senang match mane2 baju...itu pon masalah ke cik kak...errrr....kalau anda kate pakai tudung hitam tu macam nak berkabung orang mati aku sangkal kaw2 beb...niat aku bertudung kerana ALLAH...titik...noktah...full stop..hope penerangaan aku nie cukup memuaskan hati ko...sekian terima kasih...


opsss...sikit lagi...law anda selalu nampak aku pakai tudung nie meh aku kasik tau kenape aku pakai ini tudung...sejak aku bulat n tekad nak ber hijjab,nie la tudung pertama yang suami aku beli kan n sampai sekarang aku pakai g mane2 pon...tak de niat lain selain kerana ALLAH okies...moga anda diberkati selalu...AMIN


pss:// don't judge a book by its cover...kalau seseorang tu bertudung labuh,berpewatakan muslimah sejati belum tentu sifat nye semulia perwatakan tersebut...aku dah kene beb...serik...moga kite semua terus bermujjahadah dalam ape pon yang kite lakukan....AMIN Ya Rabbal Alamin...



8 comments:

Fabulous Me said...

Bodo lak aih! Mcm musibat perangai! Bdk2 kot babe. Lantak pi la blog aku ye x? Tpi babe, aku bru sbulan stengah menceburi bidang blog ni byk je perangai sampah(dah geram!) tapi aku wat ilek je. Lantak ko la labu. Janji aku bahagio. And paling selmat klu ko set komen ko tuh org yg ber register je yg bole komen. Bkn anonymous! Hebat plak die nak kritik. Cheeese! Huhuhu. Aku tompang emo. Sbb manusia yg tak bole tgk aku senang RAMAI! Kite pon ade gak kdg2 nyampah tgk org, tapi wat dek je la.. Xyah la smpi dtg dkat n tegur. WASTING!

faizal mohd said...

Mungkin dia tu pereka fesyen kot. haha. sabar jelah yek. :)

MiSaEi said...

FB:dak nie kawan aku dr skolah tadika...tp aku xpenah pon kesah ape die buat...tp sejak 2 menjak 3 menjak aku berblog nie die asik cr salah aku jer...mule2 bole la diam...lame2 ameekkk kaw...bace la blog childish aku nie puas2...aku wat N3 khas utk cik kak oii tu...umur da suku abad kot...jgn la mcm budak2 sgt...ckp le aku budak2 die???dulu aku kawin awal ckp aku kene tangkap basah...tup2 aku taw da de anak sorang...now da jadik janda muda....sebab ape???sebuk pk pasal orang lain dr umahtngge sndri...ucapan aku wat die pakai la tudung selabuh mane pon harap2 perangai tu melambangkan image dibawak...patot ny die nasihat kn aku ni makin jahanamkan idop aku lak...jgn ko dah pakai hijjab,purdah segala tapi ati ko...ya ampunnnn...sedih aku nk capak...emosi btol aku beb...agak nye dah dekat2 deliver mmg mcm nie kot...tp uas hati aku...bio lahabau tu bace...cer buat blog...kasi aku tengok sikit...hahaha...jahat aku beb...heheheh

MiSaEi said...

Faizal Mohd: cik kak tu bukan pereka fesyen dik oii...pereka cerita ade la...dok canang sini sane cite org tp diri sndiri hampehhh...sedihhh...jgn la kite sume tergolong dalam manusia mcm nie ye dik...AMIN

Fabulous Me said...

Bahaya kes ni babe.. Avoid la. Die tuh dh tntu bhya utk kte dekati, lagi 1 bhya utk kte sbb mulot n hati kte kn? Elok2 xde skt2 hati, elok2 mulot baik, x jht, x kaco org.. Bile org kaco sbagai msia biase, kte nak gak 1-2 melatah gak kn? Tp ble dh tlepas ckp, kte tkot kte plak kne. Punca nye die je. Tp dgn kite2 skali die bwk jhnam. Baik diam jer babe. Aku dlu ske la lwn bnda2 cmni.. Sbb bdk2. Tp dah berumor ni aku lgi bhgia berdiam dri and xde lansung kwn melainkan laki aku, famly n 2org bff aku. SAHAJA. Pyh babe org cmni. Fedulik kan babe eh..? Cian baby lam pewot tuh.. Xlame lgi nak kuo dah tuh. HikHIkHIkHik

MiSaEi said...

setuju...aku sokong 110% beb...dah lepas nie aku malas nak layan...xdapat untung dose lg ade....errrr....yg pnting kite happy kn beb...aku hilang die sorang tp aku ade rmi lg kawan yg membina mcm ko...ecehhh...evn xpnh jumpe tp aku selesa ade kawan mcm ko...sempoi...xsebok hal org lain...aku suke tu...hehe...

Eein Azryn said...

wah. terasa la sebab saya pun suka pakai tudung wana hitam. haha. sabar je lah kak.

MiSaEi said...

haha...mmg sabar la nie dik...asal kite selesa ngan ape yg kite pakai da cukup kan...xpayah nak puas kan hati org sangat...hehe...btw cantik EA pakai tudung hidam...weewittt...