CuTi-CuTi MaLaYsIa...


Okies friendz...hari nie aku nak mengimbau kenangan lalu...ecehhh...poyo jer bunyi nye...actually aku n adik beradik yang lain plan percutian nie untuk mak...coz on that day mak baru lepas edah 4 bulan 10 hari setelah arwah Abah pergi meninggalkan kami...hurmmm...sedih nye...law Abah ade tyme nie lagi best kan...rindu Abah sangat2...jom aku bawak korang jalan2...Malaysia nie banyak tempat best...huhu




otw ke CH kami turun Tanjung Malim...nak try pekena Pau Yik Mun...memang auu...auu la beb...sodap bona pau nie...kene lak ngan white coffee die yg ahh...ahh...kenyang 18 jam okies...perjalanan jauh lg...jom gerak...




see nie le siblingz aku...gewdiq kan kami...kak long, kak ngah, a.usin(kak ngah husband) n my two little princess Cek Gewdiq dan Cek Zaza..baru sampai tyme nie...jom xplore tmpt2 menarik kat sini...




tyme nie feel ala2 kat overseas la kunun...haha...sumpah sejuk...maybe kami pegi tyme musim sejuk kowt....haha...tengok mak happy kan...itu le kebahagiaan kami...




kebetulan jugak tyme nie tengah musim strawberry...so amik feel la mcm petik strawberry kat kebun farmville...haha




pekena deep chocolate strawberry....best2...murah jugak...xsalah aku secucuk nie RM2...murah la kan...




dah puas petik fresh strawberry menggile nak petik replika nie lak...haaduii...jalan2 shopping kat strawberry street 




posing lak kat bunge2 cinte nie...kat rumah xder nie...haha



tu dia...model teh cap kingkong...hahaha...kawww haddooo...aku nan haddooo...bak kate Cek Fabulous Me...


posing dari Bharat Tea Shop & Scones xsalah aku...teh tarik die pergghhh....dasat giler wa cakap lu...


tea tyme...sesi memanaskan badan...sumpah sejuk mase nie...


tarrraaaa...nie le tangga bungalow kami...haha...sape la snap pic nie...xpe t aku try tnjuk pic dr atas...bungalow kami nie milik KWSP...oleh kerane abg ipar n kak long aku keje sane kami cume bayar RM10...best kan...kire free la nie...haha


okies...nie pemandangan dr atas...bungalow nie betol2 atas gunong....malam2 agak seram coz bunyi angin mcm nak twister...sejuk sampai ke tulang n x boleh tido...haha...tp kami mandi yer...lalala


nak jugak...


pagi2 lagi kami dah terjah MARDI nie...memang sejuk+hujan...hameeekkk kaww...tempat nie mmg best tapi sayang pekerja2 kat cni sombong macam gaji berpuluh ribu...maap le yob...x gemo teman ngan perangai kome...


feel ala2 hindustan la nie...tp santek kan munge nie...


baru mak nak begambo...mak kate lotak buai nie kek umah cantek gak...okies...akan dipertimbangkan...love u mak...


dah penat jalan lepak jap kat Strawberry Moment Dessert Cafe...


pekena strawberry deep chocolate lagi...haha


ala2 steamboat la kunun...haha...tp mmg best


dan yg ini...so yummy okies...


jemput minum sume...hot chocolate mmg kena tyme2 sejuk ala2 kat obersi ni...haha


see Cek Gewdiq and Cek Zaza...mereka mmg gile okies...boleh lantak ice blended tyme2 sejuk begini...haha


and my sayangs...comel kan die...larik tajuk da nih...lalala


sebelum say bubye kat CH nie singgah la Brinchang shopping Jagung Manis...tyme nie cakap pon kuar asap wa cakap lu...feel mcm kat eskimo la kunun...haha


turun tapah x leceh...carik Lata Kinjang sampe jumpe...teman mabuk tyme nie...dapat rendam air sejuk memang la best nye...xpenah2 mabuk naik CH tyme rombongan cik kiah kat sekolah dulu tetibe turun buleh lak cenoneng...rupe2 nye ade good news...hahaha


xpayah carik la aku yang mane coz aku xder pon kat situ...hahaha


jalan balik tu singgah la Teluk Intan n visit Menara Condong nie...oleh sebab folder kat cni terdelete so aku tempek je la gambo yg ado...cek kak yg depan tu Happy Deepavali okies...senget kan menara itu??haha


otw balik Shah Alam singgah Jeram Ikan Bakar...wat pe lagi pekena ikan bakar la...oleh kerana lapo tahap gaban ikan bakar x smpt nak snap...kasi kerang bakar sbagai wakil tuan rumah okies...huhuhu


esok pagi nye kami dok pekena laksa,mee kari n mee sup kat Car boot Seksyen 13 Shah Alam...ala kat Stadium Melawati tu...best gile makan kat sane...walau ramai umat tapi best coz rebut2 tempat...baru feel nak makan...kene lak tyme nie ujan lebat...ber++ la lapo nye..


see...nampak best kan...memang yummy wa cakap lu...


ok janji nie last pic k...aku pon nak jugak...haha...laksa penang nyum...nyum...makan sampai lupe diri...xle dasat macam tu skali...tipu jer...okies enjoy entry panjang berjela nie...akhir kate..kat Malaysia macam-macam ade...hehe...

6 comments:

Fabulous Me said...

Gayah! Aku gelak bace entry ko ni sampai begegor meja nye gayah oi. Perot boroi bgesel kt meja la katekan. Cannot stangd! Yang paling2 aku xleh belah ble ko wish deepavali kat aci tuh.. Mampos aku tgelak. Adehh..

Btw gayah, condolence diatas pemergian abah mu.. Eurghh! SATU2 nya perkara yg xde dgambarkan dlm kotak fkiran ku :'(

Btw gayah, xnk cito sodih2.. Aku sbona eh ngidam bona nak poei CH ni.. Maun 15thn aku tak poei. Mse kocik2 dlu hadooo abah bwk. Ko plak chantekkkkkkkkkkk letak entry ni. Senyum2 simpol la aku. SUKE!!

Lagi 1 entry omak ko nak buai bwk blk tuh.. Adehh.. Mcm omak den. 'ni klu lotak kek umh ctk ni kann?' ayat manih eh.. aisey.

RM10? Whoooah.. I like cheap cheap!
Sorry la gayah, dah berkarang lak aku kt komen ko nih.. Hahaha.. Ini yg x sbr nk tggu promo avillion nih. X sbr yg tahap nak tokan minyak keto bdiri aso eh!

MiSaEi said...

hahaha...togolak guling2 aku baco karangan ko ni beb...tang Avillion tu aku mmg nak pegi sangat....ekau roger2 k...buleh wat kojutan utk en suami...haha...law anak2 da ade sok pon xle jauh sgt nk tinggal kan...haha..

tang Abah den tu mmg sodih beb...aku anak paling rapat ngan die..pasal tu gak la den 1 family tercampak kek N9 nie...carik idop baru....hurrrmmm...Al Fatihah utk Hj Abd Wahab Bin Sadinman...

tang minachi tu yg xle blah...sebok aku nk snap pic sebok la die nk interprem...da le snap pkai Hp cap kaki 3...nanti le ade terpijak duit kat tepi umah ke,blakang umah ke aku carik DSLR sbijik...gittuuu...

haha...thnkx beb utk ucapan panjang berjelo...omak den mesti gelak2 cito balik koje nanti...die silent follower ekau...si FM tu si FM nie...den tunggu jer die balik keje ni ha...hahaha...

Fabulous Me said...

Mak ilaaaaaahai. Mak ko rawkkkk weh! Hahahahaha smekom cik. Nak bwk blk buai yo? Hhahahhahaa

Alfatihah babe..

Tapi ko nye spiking nismilan ni bley tahan babe, dah boku2 tepu dah ase eh. Bkn calang2. Babe FYI, hotel aku pgi or bcuti sume tuh sume time promo babe.. Aku mmg tggu2 yg vass tp tgh buat promo. Klu harga asal babe, mengeras bulu tiak aku! Nan hadoo.. Flight tix pon p mno2 xlebih dr 150 return! :p Rm150 hadooo la aku. Klu hargo asal flight ke thai or indon mau return 650. Nan hadoo! Laki bini dah 1.3K? Mak ai! Kojung laaa acik. Xpek doh..

InsyaAllah akan ku halo2..

MiSaEi said...

den banggo jadi org nismilan nie...jiran2 den sume baik hati kecuali seblah umah nie jer...tp die bkn owg nismilan okies...hahaha...

serious beb aku mmg suke tengok n3 ko yang perrggghhh kalo org xtaw sure ckp anak datuk nie...boleh le travel sane sini...duit berkepok2...haha...kalau anak datuk pon ape salah nye kan beb...kaw haadoo...hehe...

aku mmg xpandai nk survey flight ticket,hotel sume beb...if ko terjumpe la yg auu...auu...roger aku yer beb...kalau boleh yg kat M'sia dulu..coz hubby aku tgh ushe clearkan name kat ptptn n imegresen tu...kalau macam kat hard rock penang tu price die cam ner beb??dah rase mcm kat hollywood gtu..haha

Fabulous Me said...

Hard rock tuh aku pegi mse die ade 3 hari promo. rm210 babe.

Ni aku mengidam golden palm tree sepang.. 1mlm biase 800 babe.. tercabut anak tokak den klu betol2 aku nak membayo nye. tpi die ade buat promo babe ke 200 babe.. terkincit aku p website die.. tpi ape kan daye. sdah berlalu. ni ujg tahun mati hdup semula dorg tak buat promo2 nih.. tgu next year la.ujg thn cuti kan? rugi dorg buat..

ha ah mmg la aku suku sakat datok. datok ali namo atok den. hahahahaa.

MiSaEi said...

owh kat gold coast tu ek...mcm best kan beb...aku ade dengo gak...ko p dulu...kasi N3 cun2 t aku follow...huhuh...Malaysia pon ade Gold Coast tuh...igt ostolia je ade ker???hahahah