JoM MeNaBuNg....

Assalamualaikum korang...tetibe je nak buat N3 pasal menabung...korang ade menabung x??? maksud aku ade wat saving utk kawen ker,nak beli blekberi ke,nak beli BMW 5 series ke...hehehe...seriously aku memang xde...aku nie jenis xsabar nak tunggu duit tu penuh...mane x nye belom sempat penuh aku da korek wat beli top up...hahaha...tadi tyme pack barang2 utk bawak g klinik ptg nie aku jumpe banyak gile duit syiling dalam beg aku...pehhh siap ade duit syiling Thailand yg aku xreti bace bape nilainye...ade pulak syiling 1 pound,20 Pence,1 penny...dasat x???alangkah bagus law aku menabung kan...wat xtaw jer lame2 boleh beli banglo sebijik...sape nak bagi...haha...betape menabung tu x rugi aku cakap ko...(sendiri pon xbuat kn)


aku kasi contoh nie tabung katak ijau milik mak aku....da 3 kali die refill tabung nie...skali redeem dapat le RM280...banyak tu...tp dalam tu sume duit 50sen la...mak aku kate besau sikit kirenye...huhuhu...mak aku yg umur masuk 5 series pon menabung beb....aku??? hampehh...


nei lak duit syiling yg aku jumpe dalam handbag aku...kumpul2 dapat 1 peti tu...hahaha...pas nie aku nekad nak mule menabung la...law bukan utk aku utk my new comer nanti...so korang ape lagi jom menabung...menabung menjamin mase depan yg lebih baik...eccehhh...sekian wat mase nie...aku kene g clinic kol 2 nie...nanti balik continue semule k...

2 comments:

Lynn Hamzah said...

bagus tu menabung...nanti bila dah penuh tabung leh transfer duit tu kat dalam akaun bank...

cik gayah said...

betol la kak...kali nie kene azam kuat sikit...kasi penuh itu tabung...huhuhuh